1 min. leestijd

Kan ik met meerdere triggers flitsers aansturen?

Kan ik met meerdere triggers flitsers aansturen?

Een vraag die ik vaker krijg in mijn online cursus is “Als ik met twee camera’s fotografeer, kan ik dan flitsers aansturen met twee verschillende triggers? OF “Ik fotografeer vaak met een second shooter, kunnen wij beiden op dezelfde flitsers flitsen?”
Jazeker!

Je kunt met meerdere triggers flitsers aansturen

Echter zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houdenOp het moment van schrijven kunnen de flitsers aangestuurd worden door meerdere triggers en/of master flitsers.
Je moet er alleen wel op letten dat je de flitsers met dezelfde instellingen aanstuurt. Ik heb namelijk gemerkt dat, stel je hebt op één camera een master-flitser staan en daarmee stuur je een off-camera flitser aan op een instelling van 1/128e. Op de andere camera stel je de flitsers in dmv een trigger maar dan op een instelling van 1/32e.

Dan kan het zijn dat het even duurt voordat de flitser de instellingen over heeft genomen. Niet handig dus!
Hoe je dit kunt voorkomen is heel simpel. Zorg dat alle flits instellingen overeen komen. Werk jij met twee triggers en je second shooter met een enkele flitser? Zorg er dan voor dat je de off-camera flitsers dan allemaal met dezelfde instellingen aanstuurt.
Zo zul je nooit een misflits hebben en zal elke foto raak zijn.
Mocht je hierover vragen hebben?

Laat het mij dan gerust weten of ik laat het je graag zien in mijn online flits cursus.